viernes, 31 de enero de 2014

Despeses que genera l'arribada d'un nadó. Com podem estalviar?


Com estalviar per a l'arribada del nadó.

El teu nadó està a punt de néixer i et preguntaràs :Tinc tot el que necessita el meu bebè ?
Per satisfer les seves necessitats bàsiques , primer cal saber què és el que veritablement el teu petit necessita i fer un pressupost .
Les despeses i com estalviar per a l'arribada del nadó , dependran molt del poder adquisitiu de cada família , així com de les seves exigències i prioritats .

El que necessites per a l'arribada del teu nadó

Perquè estiguis tranquil·la a l'hora del part i després amb el teu petit en braços , és aconsellable que planifiquis les compres per al nadó , mesos abans del seu naixement . Així podràs identificar en què i com estalviar . 
Durant els primers mesos teu nadó necessitarà un lloc per dormir , roba de posar, alimentació, atenció mèdica , joguines i cures d'higiene .
Per ajudar-te a fer-ho , he preparat un llistat de coses bàsiques que no poden faltar a la teva llista .

1 - El bressol i els mobles per a l'habitació del nadó . En els seus primers mesos de vida , el nadó dorm molt. El més important per al seu descans és que compris o heretes un bressol , que ofereixi seguretat i comoditat al petit .El canviador , la còmoda , l'armari , la butaca , etc . , Es poden deixar per comprar més endavant .

2 - El cotxet i seient de seguretat per al cotxe . Són productes que necessitaràs per portar al teu nadó de passeig o portar-lo en cotxe per les revisions pediàtriques , per als viatges , etc . Són productes que tant pots comprar com heretar , i que exigeixen molta seguretat . Cal que estiguin homologats . També es pot comprar de segona mà .

3 - Alimentació del nadó. Si optes per donar el pit al teu bebè , ja saps que la llet materna aporta tota la nutrició necessària per als primers sis mesos de vida del nadó . La lactància materna és l'alternativa més completa i econòmica per alimentar el nadó . En el cas que , per alguna raó , no puguis alletar al teu bebè, hauràs d'optar per la llet de fórmula . I una de les despeses més importants .

4 - Roba i vestits per al nadó . Atès que el nadó , en els primers mesos i anys de la seva vida , guanya pes i alçada ràpidament , és aconsellable no comprar massa roba . Normalment el nadó sol heretar peces dels germans , cosins , amiguets ... el que s'agraeix . El millor és evitar una despesa excessiva amb la roba per al nadó . Una gran oportunitat és comprar-la de segona mà.

5 - Bolquers per al nadó . Es tracta d'una despesa imprescindible que hauràs de tenir almenys en els dos primers anys de vida del nadó . És una despesa cara i prolongada , de la qual no podràs dispensar . La millor manera d'estalviar en bolquers és comprar en grans quantitats en botigues de majoristes o en pàgines d'Internet.

6 - Higiene del nadó . La compra de cremes , locions , olis , sabons ... especialment per al nadó és inevitable . Cada vegada que banyis el nadó cal aplicar cremes per evitar irritació i inflamació . També és important hidratar la pell del nadó . Per a això, cal comprar una petita banyera per al teu nadó .

7 - Atenció mèdica . Dins del programa d'atenció al nadó , hi ha un complet calendari de vacunació , a més de les revisions pediàtriques que cal seguir per assegurar una bona salut al nadó . Així que és molt important el tenir una assegurança pública o privada de salut que inclogui el nadó.

8 - Joguines per al nadó . Les joguines són elements per a l'estimulació del nadó . Un mòbil de bressol , un sonall , una bestiola de peluix o un ninot , no poden faltar al petit . En general , són adquirits com a regals d'amics o familiars . Recorda que hi ha joguines adequats segons l'edat del nadó .

9 - Despeses amb la cura del nadó . Després del final de la llicència maternitat , hauràs de tornar a la feina i segurament hauràs de pensar en qui cuidarà al teu bebè. Pots demanar l'ajuda d'algun familiar, els avis , sense oblidar que ells no estan obligats a fer-ho, o contractar una cuidadora per tenir cura del nadó . Hi ha famílies que no tenen altra opció de portar el nadó a una escola bressol , parvulari o escola infantil . És una despesa extra que hauràs de considerar .

Podràs estalviar en les compres per al teu nadó , suggerint als amics i familiars , sobre l'elecció dels seus regals al petit .

I sobretot comprant articles de segona mà.  

Font: http://www.guiainfantil.com/blog/bebes/recien-nacido/los-gastos-y-como-ahorrar-para-la-llegada-del-bebe/

viernes, 24 de enero de 2014

Cap de setmana ventós.... fem coses amb els nens!




Divendres!!

Arriba el cap de setmana i segons els notícies serà ventós!

Us proposem una activitat per fer amb els nens de la casa, disfruteu de la seva companyia que és la millor del món. 

Només necessiteu uns pots de llauna, unes pintures o paper per folrar o pintar la llauna i cintes de colors.

Veieu que és molt fàcil.

Cal fer forats a la llauna per passar les cintes, i fer un nus per la part de dins un cop passades. Pinteu la llauna o forreu-la amb roba o paper. I fet!!

Aprofiteu el vent que farà i veureu que boniques queden penjades al jardí, en una finestra, un balcó ...

Passareu una bona estona amb els nens/es i el resultat els hi encantarà.

viernes, 17 de enero de 2014

Ja tenim la Grip aquí!






Ja tenim la Grip aquí!!
I desde SEMI9S, us assegurem que l'hem vista passar!!


Els nens , especialment els menors de dos anys , tenen més risc de contagiar-se de grips i refredats i de patir les seves conseqüències.

Aquestes mesures ens ajudaran a mantenir allunyats els virus de la grip del nostre nadó .
Els nens petits s'ho posen tot a la boca , per això el risc de contagi de grips i refredats és molt gran .
Tot i que cada any es tracta d'un virus diferent , algunes precaucions generals sempre ajuden a prevenir aquestes malalties .

Mesures de prevenció de la grip per a nadons

Rentar les mans del nadó abans de alletar .
No deixar que comparteixin amb altres nens o amb els seus germans les joguines o articles que es posen a la boca com ninots , mossegadors , xumets , etc .
Rentar amb aigua i sabó tots aquests articles del nadó diverses vegades al dia .
No permetre que els adults es posin a la boca els objectes del nadó : cullera , tetina , xumet , etc .
Si se sospita que el nen pot estar malalt , no cal portar-lo a la guarderia ni tenir-lo amb altres nens fins que el metge ho aconselli .
Si el nadó està malalt ha de seguir prenent pit .

Quan mare està malalta

No ha de deixar de donar-li el pit al seu nadó .
S'ha de rentar les mans cada vegada que vagi a agafar el nen.
Convé que es posi una mascareta per alletar .

Quan hi ha un malalt a casa

Com aquests virus es transmeten per l'aire i per contacte , per no encomanar un refredat o grip als nens s'ha de tenir cura amb els elements que puguin dispersar i extremar la higiene .
Utilitzar mocadors de paper per tapar la boca i el nas en tossir i en esternudar i usar-los una sola vegada .
Llençar aquests mocadors a les escombraries o un contenidor tancat .
Rentar-se les mans cada vegada que s'esternuda o tus amb aigua i sabó o amb alcohol durant 15-20 segons. Cal anar amb compte de fregar bé la palma i el dors , entre els dits , les ungles i les nines .
Assecar-se amb paper d'un sol ús o amb una tovallola d'ús personal .
No compartir mocadors , tovallons o tovalloles , especialment amb els nens .
Evitar el contacte amb els nens i , especialment , amb nadons i embarassades : no besar, abraçar , parlar molt de prop, tossir o esternudar al seu costat .
Ventilar bé i diverses vegades al dia les habitacions.

Per : Anna T. Farran
Assessor : Dr José M. Molero , Grup de Malalties Infeccioses de la SEMFYC ( Societat Espanyola de Metges de Família i Comunitària ) .
També et pot interessar ...


miércoles, 15 de enero de 2014

Fomentar l'autoestima dels nostres nens i nenes.



Un nen s'estimarà i s'acceptarà a si mateix en la mesura que se senti estimat i acceptat pels seus pares .

Saps com fomentar una autoestima sana en el teu fill ?

Et proposem sis claus que pots aplicar tots els dies i que funcionen .

Com fomentar l'autoestima en els nens

Autoestima és un concepte que , encara que té el seu origen en el camp de la psicologia , ha passat al llenguatge del carrer .
Però, tenim clar el que vol dir?
És el sentiment del propi valor com a persona , i no té res a veure amb la supèrbia , l'egocentrisme o l'orgull desmesurat , encara que hi hagi persones que ho relacionin .
Té molt més a veure amb l'autoacceptació , és a dir , amb el reconeixement de les pròpies habilitats i limitacions , fallades i èxits , sense sentiments indeguts de vanitat o autoretret de cap tipus .

L'autoestima és el nucli de la salut mental

Tenir una bona autoestima es considera un component essencial d'una personalitat sana i del benestar personal .
Fins i tot es considera el nucli de la salut mental , ja que una baixa autoestima és present en un gran nombre de malalties mentals i trastorns emocionals , i també en formes més lleus i comuns de marginació , malestar i fracàs , per exemple.
La base es forma en la infantesa

És fonamental saber que els fonaments de l'autoestima es formen durant la infantesa , sobretot en la relació que tenen els nens amb els seus pares , que són les persones emocionalment més importants per a ells .
Tant l'autoritarisme com la permissivitat excessius danyen el desenvolupament d'una bona autoestima .

Un amor sòlid i incondicional , que s'expressi en paraules i en actes , és la base d'una bona autoestima .

- Fer-los sentir membres importants de la família , escoltant i valorant les seves opinions ( encara que les decisions importants corresponen als pares ) .
Afavoreix una comunicació fluida compartint interessos i vivències .

- Valorar i elogiar els seus èxits i progressos , encara que siguin petits , i no centrar-se només en desaprovar i castigar els seus comportaments inadequats .
Aplicar adjectius positius ( guapo , llest ... ) .

- Davant d'un mal comportament , centra't en el rebuig de la conducta i la necessitat de canviar-la en lloc d'atacar personalment o ridiculitzar .
Digues " això està malament" , mai " ets dolent" .


- Marcar límits i normes clares que els guiïn i mostrin el que poden i no poden fer.
Però dins d'aquests límits cal respectar la seva llibertat d'acció .

- Dóna als teus fills responsabilitats adequades a la seva edat i Expressa'ls teva confiança : afavoriràs que se sentin valuosos i competents .


- Anima'ls a superar petits fracassos i frustracions .
Explica que tothom , també nosaltres , fracassem o ens equivoquem , però que no cal abandonar les metes per això.



lunes, 13 de enero de 2014

SEMI9S i l'equip de Robotica del institut Bosc de la Coma.

SEMI9S, ha patrocinat juntament amb altres empreses de la Comarca, les samarretes dels concursants al FIRTS LEGO LEAGUE de l'institut del Bosc de la Coma de Robòtica.

Ahir es va fer el concurs a la universitat Politècnica de Girona.

Hi havia uns 200 participants repartits en 14 equips.
A més de fer les rondes classificatòries dels robots, els equips havien de presentar un projecte sobre  Nature's Fury ( la fúria de la naturalesa). 
El nostre equip va presentar un projecte sobre com prevenir els aiguats a Olot i la Comarca, recordant el gran aiguat del 1940, i proposant una solució molt viable i enginyosa.
Els nois i noia del Bosc de la Coma que participaven amb el robot ROBOBOSC, van fer un gran paper, i tot i no poder passar a la semifinal de Barcelona, van aconseguir un premi que des de SEMI9S  valorem molt i molt, el premi als Valors.
Per ser un gran equip, unit, emprenedor i un exemple per tots els altres participants.




Des de SEMI9S, enhorabona!! 

viernes, 10 de enero de 2014

Guardiola feta amb materials reciclats.






Ahir us vam deixar un article de com ensenyar als nens a estalviar.

Avui us deixem uns tutorial de com fer una guardiola amb materials reciclats, perquè ho proveu de fer amb els vostres fills.

Disfruteu del cap de setmana! 

Com fer una guardiola amb materials reciclats.

Primer, talla una ampolla de plàstic d'aigua en tres parts eliminant la part central.

A la part superior, talla un petit rectangle i uneix ambdues parts amb cinta adhesiva. 
A continuació, aconsegueix dos taps de suro i talla'ls per la meitat. Això seran les quatre potes.

Pinta les quatre potes i el tap de l'ampolla, que serà el nas, de color rosa (o d'un altre color que t'agradi)

Seguidament, enganxa les potes a la part inferior de l'ampolla, cargola el nas i dissimula la juntura central amb paper de seda rosa.

Realitza les dues orelles, la cua i el llaç central amb paper de seda, feltre cartolina... rosa i verd.

Dos adhesius seran els ulls. Amb un retolador permanent dibuixa les pupil·les, les pestanyes i la boca. 
Ja pots iniciar el teu pla d'estalvi.

Font: http://www.utilisimamanualidades.com/como-hacer-un-cerdito-hucha/ 

jueves, 9 de enero de 2014

Ensenyar el "VALOR" de l'estalvi als nostres fills.


Així com el nen aprèn a menjar , a llegir i  a banyar-se , la primera infància és el moment adequat per ensenyar a estalviar .

Segons un estudi de la Universitat de Cambridge , els hàbits financers dels adults es formen des de primerenca edat . Com diu Martha Liliana Cavanzo Ortiz , gerent de Inverkids SAS , entitat creada per ensenyar comportaments financers i d'emprenedoria , "si des de petits ens acostumem a estalviar i a gastar intel·ligentment amb en les coses que necessitem ( no en les que volem ) , aconseguirem ser adults financerament responsables " .

Per això és important ensenyar el valor real de les coses i no dels diners com a tal.
És a dir , "fomentar en els nens paradigmes adequats quant a valors : que els diners pot proporcionar coses importants , però explicant què és l'essencial en la vida . Per exemple, que la casa és important però la llar és essencial . La companyia és important , però els amics són essencials . Els remeis són importants , però la salut és essencial " , afirma Pablo Andrés Ponts , gerent general de PMA Colòmbia , empresa dedicada a la planificació financera personal .

En aquest sentit , més enllà de ser una persona estalviadora , aquesta activitat els ensenya als nens a que els més important és l'ésser , el fer i el tenir . En quin sentit ? Martha Liliana explica que " l'ésser ' es refereix al que som i com som ( feliços , intel·ligents , honestos ) . El fer ' és què fem ( estudiem , juguem , estalviem ) . I ' el tenir ' significa el que tenim (diners , coses materials ) .

Llavors, si des de nens comprenem que "som feliços , fem el que ens agrada i , per tant , tenim els diners que necessitem , i no al contrari , aconseguirem créixer amb valors orientats cap a la bona administració i conservació de la riquesa" .

Altres valors importants són el treball , la independència , la responsabilitat i l'honestedat . I saber enfrontar les conseqüències que tenen les decisions . Per exemple , diu Ponts , si un nen es gasta una mesada en alguna cosa que no necessitava , sinó que volia , és bo que el pare li permeti cometre aquest error perquè , més tard , s' adonara que el que va comprar no era necessari i voldrà una altra cosa , i haurà de treballar per ella .

Idealment , aquest ensenyament ha de començar cap als 3 anys perquè, com diu Cavanzo , és l'edat en què els nens comencen a entendre millor les coses i fer la diferenciació d'aquests valors .
Cap als 4 entenen que hi ha diverses monedes , als 5 conceben la idea de l'estalvi i que es treballa per guanyar-lo.

Com fomentar-ho?
Algunes recomanacions per ensenyar els nens a estalviar i a no gastar més del compte són :
- Compartir i intercanviar les pertinences : els ensenyarà el concepte de valor .
- Jugar a la botiga o donar-los un treball petit : els ensenyarà que els negocis compten i que les responsabilitats s'han d'assumir .

- Ensenyar-los que les coses tenen una segona vida útil, ensenyar-los a RECICLAR.







miércoles, 8 de enero de 2014

Ven mitjançant SEMI9S


A partir del dia 15 de gener, a SEMI9S començarem a acceptar articles en dipòsit.


No perdeu la oportunitat de vendre les coses que els vostres fills/es ja no utilitzen.

Per saber com dipositar podeu mirar el vídeo del post anterior, trucar al 685 47 93 15 , o enviar un e-mail a info@seminous.es

Si has trobat el post interessant, ajudan's i COMPARTEIX.


martes, 7 de enero de 2014

Com dipositar a SEMI9S

S'han acabat les festes, els nens demà tornen a l'escola, i a nosaltres ens toca recollir i endreçar tots els regals i joguines que han tingut aquests dies.

Segur que haureu de fer lloc, treure coses que ja no necessiteu, per posar les coses noves.

En voleu treure alguns diners?
Porteu-les a SEMI9S, us ajudarem a vendre totes les coses que els vostes fills ja no necessitin.

Us deixem un VIDEO, on podreu veure com funciona el DIPOSIT.


Si us ha agradat: COMPARTEIX.


viernes, 3 de enero de 2014

Carta sobre seguretat en les Cavalgades Reials

Avui us deixem una carta que hem rebut dels Tres Reis de l'Orient.

Hi han indicacions perquè els més petits puguin gaudir de cavalgades reials segures, i perquè els pares estiguin tranquils.
Ens ha semblat interessant que la llegiu amb els vostres fills.

Font: http://www.seguridadinfantil.org/2013/12/comunicado-de-ssmm-los-reyes-magos-de.html


jueves, 2 de enero de 2014

Missatge per als Tres Reis de l'Orient

Aquest és un post per els Tres Reis de l'Orient.

Us deixem unes indicacions del que vol dir una joguina segura.
És molt important que mireu i us fixeu bé en l'etiquetatge i l'estat de la joguina abans d'entregar-la en una casa.

Font: http://www.seguridadinfantil.org/2013/12/que-quiere-decir-juguete-seguro.html




miércoles, 1 de enero de 2014

Any nou!

Bon dia i bon Any!!

Avui és un dia d'aquells que tens molta son i una miqueta de resaca....

I els nens, fescos, desperts, amb ganes de menjar-se el nou any i fer moltes activitats!

Us proposo un parell de coses que podem fer,reciclant materials que segur que aquests dies teniu per casa, ells estaran distrets i nosaltres relaxadets. 

Aquests dies tots tenim ampolles buides, i plats de paper, alguns gomets i pintura tipus tempera,  imaginació.... i deixar-los fer.